Hatha Yoga

De lessen zijn speciaal voor vrouwen. Voel je ontspannen en energiek en ervaar rust in jouw hoofd!

Positieve effecten van Hatha Yoga voor vrouwen

Yoga vergroot je kracht, lenigheid, concentratievermogen en leert je beter ontspannen. Het werkt positief tegen stress en brengt je energie- en hormoonhuishouding in balans.

Door Yoga voel je waar je spanning vasthoudt en hoe je dat los kunt laten. Als je een moment neemt voor jezelf en meer ontspant, kan je lichaam zich herstellen en krijg je meer rust in je hoofd. Voor vrouwen is rust en herstel extra belangrijk, omdat wij hormonaal eerder uit balans zijn. Dit merk je aan je lichaam en hoe je je voelt en heeft direct invloed op het dagelijkse leven.

De Hatha Yoga lessen bij Maliva Yoga zijn echt voor jou, als je:

Wat is Hatha Yoga?

Hatha Yoga is een van de bekendste vormen van Yoga. Het is een zeer complete vorm van Yoga en de basis voor vele andere yogastijlen. 

Ha betekent zon en is de Yang, het mannelijke, actieve en Tha betekent maan en is de Yin, het vrouwelijke, rustige. Het in balans brengen tussen tegenstellingen, dat symboliseert de Hatha Yoga. De betekenis van het woord Yoga is dan ook verbinden

Als je lichaam ontspannen is, dan is je adem rustig en zijn je gedachten rustig en andersom. Ze staan in verbinding met elkaar. Ben je je bewust van spanning en ontspanning, een rustige of snelle adem, van veel of weinig gedachten, dan krijg je hier meer controle over. Door het beoefenen van Hatha Yoga word je hier steeds meer bewust van.

Je bent meer in balans en je voelt je krachtig, energiek en meer ontspannen in het dagelijkse leven!

hatha yoga voor vrouwen

Vrouwen over Hatha Yoga

Pauline Tuinstra

Pauline Tuinstra

Ik ben lang geleden gestart met de zwangerschapsyoga bij Marissa en doe nu al jaren mee met de Hatha Yoga lessen speciaal voor vrouwen. Ik kom echt bij van een yogales, ik kan spanning loslaten en stap altijd vol energie weer van de mat af. Heel fijn! Het is echt even tijd voor mezelf en ik heb het ook echt nodig voor mijn rugklachten. Marissa is een fijne docent, ze is echt zichzelf en geeft op een fijne en persoonlijke manier les. Niet ‘zweverig’!

Myrte Rullens

Myrte Rullens

Ik ben begonnen met yoga om te zorgen voor mijn lichaam, ik had o.a. last van mijn rug. Daarnaast wilde ik iets doen om te ontspannen. Ik heb nu een soepeler en meer ontspannen lijf. Het is echt een rustmoment in de week voor mij. Marissa is een hele kundige en prettige docent. Elke les is weer anders dan de vorige, het voelt nooit als teveel herhaling of saai. Ze geeft goede uitleg en altijd voldoende alternatieven als het even niet gaat. De afwisseling tussen beweging en meditatiemomenten is ook precies goed. De yogastudio is ook een hele fijn plek. Ik raad het iedereen aan, het is echt goed voor je hoofd en je lijf!

Vivian Burgers

Vivian Burgers

Ik ben begonnen met yoga op advies van een vriendin die zei dat het leuk en fijn was om yoga te doen. Ik vind het heerlijk dat ik zowel sportief bezig ben en dat het daarnaast ook zorgt voor ontspanning. Marissa is een fijne en duidelijke docent en ze is gezellig. Ik geniet van elke les en ik dat gun ik een ander ook.

Wat kan je verwachten van een les Hatha Yoga

De lessen zijn speciaal voor vrouwen, gebaseerd op mijn ervaringen, opleidingen en specialisaties gericht op het vrouwelijke lichaam. 

Je beweegt met aandacht in de houdingen (asanas), deze doe je op het ritme van je eigen ademhaling. Daarnaast is in iedere les een stilzit moment, dit kan een ademhalings- of concentratie oefening zijn. We sluiten de les af met een heerlijke eindontspanning en een kopje thee.
De lessen zijn heel gevarieerd en richten zich op verschillende delen van het lichaam en hebben wisselende thema’s.

Wil je op een extra rustige wijze Yoga doen, doe dan mee met de Hatha Yoga extra rustig (60+). Deze lessen zijn voor als je wat ouder bent of als je herstellend bent van fysieke klachten. We maken in de les gebruik van meer hulpmiddelen/props, zoals bijvoorbeeld een stoel. We kijken samen vooral naar wat er allemaal wel kan.

De lessen zijn in een vaste kleine groep, zo is er ruimte voor persoonlijke aandacht. De studio is volledig ingericht met yogamatten en alle props die je nodig hebt.

Praktische info over de Hatha Yoga lessen

Wanneer 
Maandag
19.00-20.00
20.30-21.30 (ook via Livestream)

Dinsdag
10.15-11.15 extra rustig/60+
19.00-20.00

Woensdag
9.00-10.00
20.30-21.30

Vrijdag
9.00-10.00 (ook via Livestream)
10.30-11.30 extra rustig/60+

Lesgeld
€110 voor 9 lessen
Het lesblok loopt van 13  mei t/m 12 juli, instromen bij voldoende plaats is mogelijk. 

Wil je eerst een proefles volgen, dat kan voor €11, schrijf je hier in.

Locatie
Een prachtige kleinschalige yogastudio in Den Haag, wijk Leidschenveen. Adres: Vrouw Avenweg 656, Den Haag (Leidschenveen)

Vergoeding
Sommige zorgverzekeraars en werkgevers geven een vergoeding om de lessen te volgen. Check dit bij jouw eigen zorgverzekeraar en bij jouw werkgever.

hatha yoga

Hatha Yoga reviews

Scroll naar boven