Marissa Paulsen-Bouman

Mijn naam is Marissa, ik ben 44 jaar, getrouwd, moeder van een zoon en dochter en eigenaresse van Maliva Yoga.

Over mij

Mijn naam is Marissa Paulsen-Bouman en ik ben 46 jaar. Ik ben getrouwd met Erik en moeder van dochter Livia (16) en zoon Valentijn (14). De naam Maliva Yoga komt van de 1e 2 letters van mijn naam en die van mijn 2 kinderen.

Ik help vrouwen om meer te ontspannen en goed voor hun lichaam te zorgen door het geven van Yogalessen, zodat je blij bent met jezelf, je partner, gezin en je werk. Dankzij Yoga voel je je gezonder, mooier, liever en leuker en kan je meer genieten.

In 2004 ben ik na een tip begonnen met Yoga vanuit behoefte om goed voor mijzelf te zorgen, na een periode van veel zorgen voor anderen. Na die intense periode kreeg ik last van hyperventilatie, sliep slecht en kon daar echt van in paniek raken. 

De Yoga gaf mij een bewustere ademhaling en rust in mijn hoofd. Ik nam de ontspanning mee in de rest van de dag. Ik heb ervaren dat het blijven doen van Yoga voor mij heel belangrijk is. Zo blijf ik bewust omgaan met mijn lichaam en adem. Ik voel wanneer ik spanning vasthoud en dat ik het kan loslaten. Maar ook ernstige klachten die ik al had opgelopen op jonge leeftijd verdwenen langzaam, zoals aanhoudende bewegingsproblemen in mijn rechterbeen na een pittige knieoperatie en de hernia die ik op mijn 22 al kreeg.

Yoga heeft mij zo enorm geholpen, dit wil ik jou ook laten ervaren!

En wat het meest bijzondere voor mij is geweest, is dat voor mij vast staat dat de Yoga een super positieve bijdrage heeft geleverd om moeder te mogen worden. Ik ben gediagnosticeerd met endometriose (kleine bloedingen in de buik doordat het baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder komt, dit geeft o.a. veel pijnklachten), wat mijn kinderwens minder vanzelfsprekend maakte. Dankzij Yoga kwam ik hormonaal weer in balans door gerichte oefeningen en ademhalingen en werd ik moeder. 

Natuurlijk was ik overtuigd van wat Yoga mij allemaal heeft gebracht en ik besloot in 2007 een Yoga opleiding te volgen.  

Helaas kwam er na de opleiding een periode in mijn leven waarin Yoga weer op de achtergrond verdween – en dat heb ik geweten. Ik was moeder en had een gezin. Ik genoot van mijn gezinsleven, mijn baan. Mijn Yoga beoefening verdween en ik ging niet meer naar mijn wekelijkse Yogales. Daar maakte ik geen tijd meer voor. Door mijn toenmalige veeleisende baan als business analist, ging het helemaal mis. Begin 2011 kreeg ik de diagnose burn-out!

Mijn baan als controller vond ik heerlijk om te doen en heb ik na mijn herstel weer opgepakt. Het geven van Yoga deed ik ernaast en ik merkte dat dit mij heel veel voldoening gaf. Om mijn vaste baan op te geven, was een grote stap. In 2013 ben ik mijn hart volledig gaan volgen en heb mijn baan als controller omgeruild voor het runnen van mijn eigen Yogastudio, zodat ik jou ook alles kan geven wat het mij heeft gegeven.

Yoga heeft mij zo enorm geholpen, dit wil ik jou ook laten ervaren!

marissa paulsen bouman

Mijn opleidingen en bijscholingen

Belangrijkste yoga opleidingen:

Uit mijn vorige werkleven

Ik blijf verder op zoek naar inspiratie op mijn vakgebied en volg bijscholingen, workshops en lezingen. We zijn aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN).

VYN logo vereniging kleur RGB ResizedImageWzUwMCwyNDNd
marissa paulsen bouman
Scroll naar boven