Workshops en Cursussen

Neem een extra moment van rust en ontspanning en leer nieuwe technieken! Doe je mee met een workshop of cursus?

Extra verdieping en nieuwe vaardigheden

In de workshops en cursussen kan je nieuwe technieken leren, om nog beter voor je lichaam en hoofd te zorgen. We nemen extra tijd om oefeningen te verdiepen, om nieuwe vaardigheden te leren en om nog meer te ontspannen. Je brengt jezelf helemaal in de rust en herstelfase en krijgt meer energie.

Workshop

Yoga Nidra

‘Less stress‘ is goed voor je gezondheid en laat Yoga Nidra nou perfect zijn om bij te ontspannen. Je bloeddruk daalt, je hartslag daalt, je spierspanning neemt af, je adem wordt rustiger. Daarbij word je spijsvertering gestimuleerd en vindt er herstel en opbouw plaats in je lichaam.

Yoga Nidra zorgt voor een totale ontspanning en na afloop zorgt dit juist ook voor activatie en alertheid. Eén uur Yoga Nidra zou gelijk staan aan 4 uur slaap. Het schijnt dat je door het beoefenen van Yoga Nidra ook beter kan inslapen en doorslapen. 

Aankomende workshops

Voor wie
Voor alle vrouwen, met of zonder yogaervaring

Lesgeld
€20 per workshop

maliva yoga yoga nidra
maliva yoga restorative yoga

Workshop

Restorative Yoga

Restorative Yoga is een herstellende vorm van Yoga. Ik neem je mee om volledig te ontspannen en te herstellen. Deze passieve vorm van Yoga richt zich op het verminderen van stress en het verbeteren van je fysieke welzijn. De houdingen doen we ondersteund met kussens, dekens en bolsters. Je lichaam en hoofd komen helemaal tot rust. Je lichaam schakelt over naar de rust en herstelstand. Je hoofd en lichaam komen weer in balans. We sluiten af met een extra lange eindontspanning.

Aankomende workshops

Voor wie
Voor alle vrouwen, met of zonder yogaervaring

Lesgeld
€20 per workshop

Workshop

Mindfulness workshop voor Moeders

Je leven als mama is druk, er is altijd wel iets wat moet. Ontspanning komt vaak als alles af is, maar er blijft altijd wel iets te doen. Graag wat minder dingen van jezelf moeten! Dat je wat meer mag in plaats van moet? Meer genieten en minder piekeren! Mindfulness betekent met een bewuste, open en vriendelijke aandacht zijn, zonder een oordeel te geven over wat je voelt, denkt of lichamelijk waarneemt.

Wat is het nu precies en wat heb je eraan in het dagelijkse leven?
Je leert aandacht te hebben voor wat is en niet voor wat zou kunnen zijn, dit werkt stress reducerend. Je gaat anders reageren in een onrustige situatie, want op je eigen reactie heb je invloed. Je kunt beter omgaan met tegenslag door acceptatie en meer geduld. Je gaat je rustmomenten herkennen en luistert naar wat goed voor jou is. Je leert spanning waarnemen, bv. in je lichaamshouding en je kunt dat  loslaten. Je stressniveau in je lichaam zal veranderen.

Wat kan je verwachten van de cursus Mindfulness voor Moeders?
In de workshop leer je om bewuster om te gaan met alle uitdagingen in je leven. Je gaat aan de slag met Mindfulness oefeningen, die heel praktisch en toegankelijk zijn. Deze technieken komen uit de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en meditatie, ook wel aandachtstraining genoemd.

Je oefent thuis Mindfulness technieken. Je kiest wat bij jou past en de oefeningen nemen hierdoor weinig extra tijd in beslag, je integreert ze in je dagelijkse leven. Er is geen uitgebreide uitleg wat aandachtstraining is, in de cursus zijn er veel opdrachten waardoor je zelf kunt ervaren wat Mindfulness is.

Zorg goed voor jezelf, dan is het ook makkelijker om voor alle mensen en dingen om je heen te zorgen. Maak je goed voelen de allerhoogste prioriteit in je leven!

Aankomende workshops

Lesgeld
€20 per workshop

maliva yoga
maliva yoga meditatie

Workshop

Meditatiecursus

Er bestaat niet één manier om te mediteren. Iedereen heeft een voorkeur en het is fijn als je ontdekt welke het beste bij jou aansluit. Mediteren wordt gebruikt voor verschillende doeleinde. In deze tijd is er veel aandacht voor meditatie en in het ‘hier en nu’ leven. Er is ook veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de voordelen van meditatie.

Voordelen mediteren, je:

Wat kan je verwachten van de workshop Meditatie?
Elke meditatie les wordt zorgvuldig samengesteld. De les bestaat uit warming up oefeningen, zoals ademhaling en stretchen uit de Hatha Yoga, meditaties en een eindontspanningsoefening. Je kunt kennismaken met meerdere meditatie technieken.

De volgende meditatietechnieken worden afwisselend gebruikt:

Aankomende workshops

Voor wie
Voor alle vrouwen met wel of geen meditatie ervaring.

Lesgeld
€20

Scroll naar boven