Yogatherapie voor vrouwen

Ontspan en herstel! Individuele lessen voor vrouwen, afgestemd om jouw klachten te verminderen. 

Waarom Yogatherapie?

Heb je een gespannen en pijnlijk lichaam, een vol hoofd en vervelende gevoelens? 

Ik merk dat er steeds meer vrouwen worden doorverwezen naar mijn Yogastudio, door huisartsen, fysiotherapeuten en psychologen. Deze vrouwen ervaren stress, hebben burn-out symptomen of onverklaarbare klachten. 

Veel vrouwen in onze samenleving hebben hiermee te maken. Het schijnt dat 1 op de 5 vrouwen in haar leven te maken krijgt met een depressie,  1 op de 6 werknemers een burn-out en 1 op de 8 vrouwen krijgt een auto-immuunziekte.  Voor je deze diagnose krijgt zijn er vaak al vele signalen van je lichaam, je bent vermoeid, hebt vage, onverklaarbare klachten en daarnaast kampen veel volwassen (veelal onbewust) met de gevolgen van trauma.  

Ik weet hoe het voelt hoe het is als je jezelf niet meer herkent, weinig energie hebt en je lichaam niet doet wat je wilt.  Het goede nieuws is dat ik ook heb ervaren dat het mogelijk is om dit te veranderen. Met de juiste hulp en technieken zorg je dat je je weer fijner voelt in je lichaam en meer rust krijgt in je hoofd. 

Ieder lichaam vertelt een verhaal en hoe meer bewustzijn je daarover krijgt, hoe beter je voor jezelf kunt zorgen. Hoe zou het zijn als je je lichaam weer kunt vertrouwen en je je gezonder en meer ontspannen voelt? 

Meld je aan via de aanmeldknop en ik ontvang je graag in de studio, voor je 1e sessie Yogatherapie!

De individuele Yogatherapie bij Maliva Yoga is echt voor jou, als je:

Wat is Yogatherapie?

Verbinden is de basis van de Yogatherapie. Verbinden met onszelf, met alle delen in onszelf, met je eigen kern. Dit is een essentiële basis voor jouw herstel. Door pijn, trauma, verwonding kunnen we de verbinding kwijt raken, je leeft dan in jouw pijnlichaam, de wereld wordt een harde plek en jouw levensenergie vermindert.   

De Yogatherapie is voor vrouwen met langdurige stress, burn-out of overspannenheid en voor chronische aandoeningen, zoals auto-immuunziekten. De Yogatherapie helpt ook bij herstel na ziekte of trauma of als je last hebt van depressieve gevoelens. De Yogatherapie werkt helend voor vrouwen die te maken hebben met fertiliteitsproblemen, langdurig herstel na de bevalling en menstruatieklachten. 

Je leert hoe je door eenvoudige Yoga oefeningen weer in je innerlijke kracht en zelfhelend vermogen kunt komen. Je zorgt voor het in balans brengen van al jouw systemen. Waaronder jouw hormoonsysteem, wat in nauw contact staat met het zenuw- het immuun- en het spijsverteringssysteem. In balans zijn bekent dat je je op alle vlakken goed voelt en dat vraagt een holistisch perspectief. 

Yoga gaat voorbij het hoofd met de gedachtes, naar het lichaam en door naar de diepere lagen in het lichaam waar werkelijke heling mogelijk is.

Yogatherapie Maliva Yoga foto

Vrouwen over Yogatherapie

Pauline Tuinstra

Pauline Tuinstra

Ik ben lang geleden gestart met de zwangerschapsyoga bij Marissa en doe nu al jaren mee met de Hatha Yoga lessen speciaal voor vrouwen. Ik kom echt bij van een yogales, ik kan spanning loslaten en stap altijd vol energie weer van de mat af. Heel fijn! Het is echt even tijd voor mezelf en ik heb het ook echt nodig voor mijn rugklachten. Marissa is een fijne docent, ze is echt zichzelf en geeft op een fijne en persoonlijke manier les. Niet ‘zweverig’!

Myrte Rullens

Myrte Rullens

Ik ben begonnen met yoga om te zorgen voor mijn lichaam, ik had o.a. last van mijn rug. Daarnaast wilde ik iets doen om te ontspannen. Ik heb nu een soepeler en meer ontspannen lijf. Het is echt een rustmoment in de week voor mij. Marissa is een hele kundige en prettige docent. Elke les is weer anders dan de vorige, het voelt nooit als teveel herhaling of saai. Ze geeft goede uitleg en altijd voldoende alternatieven als het even niet gaat. De afwisseling tussen beweging en meditatiemomenten is ook precies goed. De yogastudio is ook een hele fijn plek. Ik raad het iedereen aan, het is echt goed voor je hoofd en je lijf!

Vivian Burgers

Vivian Burgers

Ik ben begonnen met yoga op advies van een vriendin die zei dat het leuk en fijn was om yoga te doen. Ik vind het heerlijk dat ik zowel sportief bezig ben en dat het daarnaast ook zorgt voor ontspanning. Marissa is een fijne en duidelijke docent en ze is gezellig. Ik geniet van elke les en ik dat gun ik een ander ook.

Wat mag je verwachten van Yogatherapie

De lessen zijn speciaal voor vrouwen, gebaseerd op mijn eigen ervaringen, opleidingen en specialisaties gericht op het vrouwelijke lichaam. Ik heb meerdere Yoga therapie opleidingen gevolgd in de afgelopen 16 jaar. 

Je krijgt specifieke oefeningen afgestemd op jouw lichaam en klachten. Een aantal oefeningen krijg je mee voor thuis. De oefeningen kunnen bestaan uit houdingen (Asanas), ademhalings-, concentratie- en ontspanningsoefeningen. 

De les wordt gegeven in een prachtige, fijne studio, de ruimte is volledig ingericht en heeft alles wat je nodig hebt.

Praktische info over Yogatherapie

Wanneer
In overleg

Lesgeld

Locatie
Een prachtige, kleinschalige yogastudio in Den Haag, wijk Leidschenveen. Adres: Vrouw Avenweg 656, Den Haag (Leidschenveen)

hatha yoga

Yogatherapie reviews

Scroll naar boven